Mikkel Hørby
Mikkel Hørby

4-årig uddannelse

Certificeret Psykoterapeut

Uddannelse på højt fagligt niveau

Uddannelsen tages ved siden af dit job

Med uddannelsen til emotionsfokuseret par og psykoterapeut bliver du hos Skau Hørby tilbudt et 4-årigt uddannelsesforløb med et højt fagligt og metodisk niveau, hvor du lærer en moderne integrativ psykoterapeutisk metode, der er udviklet til at hjælpe klienter med at udtrykke, forstå, regulere og forløse følelser.

Med uddannelsen til emotionsfokuseret par og psykoterapeut bliver du hos Skau Hørby tilbudt et 4-årigt uddannelsesforløb med et højt fagligt og metodisk niveau, hvor du lærer en moderne integrativ psykoterapeutisk metode, der er udviklet til at hjælpe klienter med at udtrykke, forstå, regulere og forløse følelser.

Med din afsluttende eksamen hos Skau Hørby vil du kunne åbne din egen praksis og kunne praktisere som psykoterapeut med speciale i individuel- og parterapi. Du vil have et stærkt blik for intra- og interpsykiske mønstre og vide, hvordan du kan arbejde med den menneskelige psyke og udvikling, hvad enten det er i en individuel eller relationel terapeutisk kontekst.
Det er livgivende og meningsfuldt at være med til at facilitere den udvikling, der gør det muligt for mennesker at stå stærkere i livet, gå efter deres drømme eller turde læne sig tættere ind i hinanden, fordi det er blevet trygt at udtrykke kærlighed, længsler og behov.

Uddannelsen giver dig også mulighed for at lave nye karrierespring i dit nuværende eller nye job. Der vil i mange professioner være brug for mennesker, der kan facilitere udviklende processer, der skaber en større forståelse, en anden åbenhed, empati og samhørighed og som forstår at forene forskellige oplevelser i styrket enhed. Det vil være en del af det arbejde, de studerende vil kunne påtage sig enten som selvstændig eller som ansat.

Som studerende hos Skau Hørby får du en uddannelse, som er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening og præcertificeret af Crossfields Europa efter de nyeste og høje evalueringskrav fra juni 2023.

Det betyder, at uddannelsen er kvalitetssikret og at undervisningen er på højeste niveau for en psykoterapiuddannelse i Danmark.

Når et psykoterapeutisk institut certificeres, stilles der krav til blandt andet instituttets evne til at leve op til høje krav til det faglige niveau i undervisningen, antal undervisningstimer, etik, undervisernes faglige og formidlingsmæssige niveau, instituttets økonomi og uddannelsens administrative og ledelsesmæssige set up.

Skau Hørby er blevet godkendt på alle parametre af Crossfields Europa.
Vi mener, certificeringen af Skau Hørbys uddannelse er vigtig for dig som studerende, fordi:

  • Du er garanteret en uddannelse, som er på højeste faglige niveau
  • Skau Hørby bliver som institut evalueret af et uvildigt evalueringsinstitut – Crossfields Europa – en gang om året. Det betyder, at du er studerende på et institut, hvor kvalitetssikring af undervisning, undervisere, etiske forhold og økonomi er en selvfølge og afgørende for instituttets fortsatte virke
  • Med en eksamen og en uddannelse fra Skau Hørby får du som studerende adgang til at søge optagelse i Dansk Psykoterapeutforening. Du må dermed kalde dig psykoterapeut MPF og kan markedsføre dig som terapeut med uddannelse på et anerkendt niveau

Skau Hørbys uddannelse til par- og psykoterapeut er en 4-årig uddannelse, som giver adgang til optagelse i Psykoterapeutforeningen.

Det helt overordnede formål med uddannelsen er, at de certificerede studerende vil kunne virke og udbrede psykologisk viden og metoder til alle dele af samfundet. Det være sig i individuelle og parterapeutiske forløb såvel som i et professionelt virke som fx leder i organisationer, hvor psykologiske værktøjer, mellemmenneskelig indsigt og formidlingsevne er nødvendige og fremmende for bæredygtige resultater.

Vi ønsker at gøre psykologiske viden, metode og erfaring tilgængelig for alle. Vi ser det som vores formål at aftabuisere psykoterapien, så psykologisk viden ikke kun betragtes som relevant i forbindelse med kriser og problemer. Men også opleves som et virksomt og nødvendigt redskab til at holde sig selv og vigtige relationer sunde og levende. Det være sig personligt eller professionelt.
Skau Hørbys par- og psykoterapeutiske uddannelse adskiller sig fra andre psykoterapeutiske uddannelser ved at certificerede studerende i tillæg til at mestre individuel og gruppeterapeutiske metoder også er uddannet teoretisk og metodisk til at facilitere parterapi. Parterapi er en metode, som p.t. kræver tillægsuddannelse, selv for erfarne psykoterapeuter og psykologer, idet de eksisterende uddannelser primært fokuserer på individualiserede metoder. Som certificeret terapeut fra Skau Hørby, er den parterapeutiske metode integreret i uddannelsen, så den studerende uddannes til at arbejde med par fra starten af sit virke som terapeut.

Det er vores opfattelse, at alt for få psykoterapeuter reelt efter endt uddannelse praktiserer – det ønsker vi at ændre på. Vores mål med uddannelsen er et højt teoretisk niveau, som svarer til andre master-uddannelser, samtidig med at de studerende også bliver stærke og dygtige praktikere, som omsætter uddannelsen i kraft af deres professionelle virke efterfølgende. Det være sig som kliniker eller i kraft af positioner i organisationer eller virksomheder.

Den primære teoretiske og metodiske ramme for Skau Hørbys uddannelse er Emotionsfokuseret terapi (EFT og EFIT). EFT er en empirisk underbygget tilgang til både individuel terapi og parterapi med stort forandringspotentiale i arbejdet med enkeltklienter, par og familier.

I emotionsfokuseret terapi (EFT) er følelserne ankerpunktet for de terapeutiske processer, fordi de netop informerer os med vigtige informationer om, hvordan vi fx kan forstå os selv og de relationer, vi indgår i. Metoden sigter således mod at øge den følelsesmæssige bevidsthed og intelligens, fordi vi herfra bedre kan tage hånd om os selv, knytte os til andre, håndtere konflikter og navigere trygt i vores verden.

Vi siger, at vi som menneskerace er designet til at være tæt forbundet sammen med andre mennesker. Det er her, vi trives, finder mening og lærer os selv at kende.
For at kunne facilitere andres terapeutiske processer, må vi kende os selv godt, så vores egen historie ikke kommer til at stå i vejen for den proces, vi faciliterer. Uddannelsen har derfor også et stort fokus på det relationelle og på, hvordan vi skabes og udvikles i de konstellationer, vi er i og har været en del af.

Det afspejler sig i uddannelsen ved, at den studerendes personlige oplevelser og udvikling indgår som en naturlig del af undervisningen ved at flette sig ind i uddannelsesprogrammets faglige og teoretiske kontekst. Den studerende vil derfor opleve at gennemgå en personlig udvikling og i denne proces integrere og lære at anvende teori og metode i et terapeutisk virke.

Hent Skau Hørbys studieordning her

Skau Hørbys Par- og psykoterapeutuddannelse udgøres af i alt 750 timers undervisning. Uddannelsen er et deltidsstudie, så den studerende vil have tid til at kunne passe et fuldtidsarbejde og eventuel familie ved siden af studierne.

Hvert af de 4 år består af 10 moduler á 3 dage. Alle dage fra kl. 9-16 og hvert år afsluttes med en obligatorisk eksamen.

Det første år har et personligt fokus, hvor du med afsæt i årets emner arbejder med din egen historie, din tilknytning og relationelle udvikling. Det forventes, af du sideløbende med uddannelsen understøtter denne proces ved at gå i individuel terapi, så dit personlige arbejde får den nødvendige opmærksom og støtter din forståelse og integration af denne. Året præsenterer dig ligeledes for uddannelsens teoretiske placering og giver dig en indføring ind i den individuelle terapeutiske metode EFIT (emotionsfokuseret individuel terapi).

Det personlige arbejde er i fokus igennem hele uddannelsen, men på 2. år af uddannelsen begynder den metodiske og terapeutiske træning i EFIT. Det teoretiske grundlag fordybes, ligesom empatiske, relationelle og refleksive kompetencer styrkes og udvikles igennem teori og øvelser.
De etiske regler og forpligtelser en psykoterapeut er underlagt, bliver også introduceret på 2. året, da de studerende så småt starter op med at have træningsklienter i slutningen af dette år. Instituttet sætter etikken højt både i undervisningen og i det relationelle og det er ambitionen, at de studerende igennem kontakten til undervisere, studievejleder og instituttets ledelse ser etikkens retningslinjer og regler omsat i handling.

På 3. og 4. år af uddannelsen vendes opmærksomheden imod den parterapeutiske disciplin og de studerende præsenteres og trænes i metode og teori.

Det faglige og teoretiske niveau vægtes højt og de studerende vil med EFT få en pædagogiske anvendelig metode, hvor de vil kunne arbejde med en bred vifte af parforholdsproblematikker. De vil få et kendskab til de dynamiske processer og mønstre, der påvirker den enkelte og parforholdet samt forstå, hvordan teorien integreres i terapien og leder til at korrigerende og forandrende øjeblikke kan faciliteres imellem par og i grupper. Det terapeutiske lederskab integreres på overbygningen og den studerende bliver i stand til at forholde sig kreativt, undersøgende og kritisk til egen praksis i tæt samarbejde med undervisere og supervisorer.

Skau Hørbys par- og psykoterapeutuddannelse er en efteruddannelse, der funderes på i forvejen solide erfaringer fra anden uddannelse og konkret arbejdserfaring fra en mellemmenneskelig sammenhæng.

Uddannelsen kræver motivation for både faglig og personlig udvikling, og læringen foregår både individuelt og i gruppesammenhæng i et samspil mellem uddannede, professionelle terapeuter samt medstuderende.

Skau Hørby optager studerende på kvote 1, 2 eller 3.

Skau Hørby optager studerende på kvote 1, 2 eller 3. Alle optagelsesprocesser indledes med en samtale over telefonen eller online med Skau Hørbys studievejleder. Her vurderer vi sammen med den kommende studerende, om Skau Hørbys par- og psykoterapeutiske uddannelse er den rette for den studerende samt hvilken kvote, han eller hun kan optages på.


Skau Hørbys uddannelse til par og psykoterapeut er en efteruddannelse, der funderes på i forvejen solide erfaringer fra anden uddannelse og konkret arbejdserfaring fra en mellemmenneskelig sammenhæng.

Vi følger de tværministerielle kvalitetskrav for optagelse på uddannelsen og optager på 3 forskellige kvoter. Kvoteoptaget har ikke betydning i praksis på uddannelsen, men den studerende oplyser kvoten til Dansk Psykoterapeutforening, når der søges om medlemskab efter endt uddannelse. Alle studerende oplyses derfor også om, hvilken kvote han/hun er blevet optaget på og får ligeledes en udtalelse fra Skau Hørby, som begrunder kvoteoptaget.

Minimums alderskrav for optagelse på uddannelsen er 25 år.

Kvote 1

  • Du har en lang eller mellemlang videregående uddannelse af psykologisk, pædagogisk, social- eller sundhedsfaglig karakter, som fx lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, læge, psykolog eller fysioterapeut.
  • Du har erhvervserfaring inden for din grunduddannelses fagområde svarende til mindst tre års fuldtidsarbejde.

Kvote 2

  • Du har en kandidatuddannelse eller en professionsbachelorgrad, som ikke er af psykologisk, pædagogisk, social- eller sundhedsfaglig karakter.
  • Du har erhvervserfaring svarende til mindst tre års fuldtidsarbejde inden for et job med mellemmenneskelig kontakt.

Kvote 3

  • Du har en grunduddannelse af minimum tre års varighed.
  • Du har fem års erhvervserfaring (lønnet/ulønnet) med mellemmenneskelig kontakt (ledelse med personalekontakt, sociale projekter, netværksgrupper, rådgivning, støtte-kontakt, vejledning o. lign.).
  • Du har taget kurser fra højere læreanstalter eller lignende inden for pædagogik, psykologi, ledelse, personlig udvikling, coaching eller lignende.
  • Din ansøgning i kvote 3 anskues ud fra en helhedsvurdering af realkompetencer, så vi opfordrer dig til at lave et fyldestgørende cv og en uddybende motiveret ansøgning.

Er du i tvivl om, hvilken kvote, du kan optages på, kan du kontakt os på info@skauhoerby.dk

Ansøgning om merit

Det er muligt at søge om meritoverførelse for gennemført uddannelse fra andre kvalitetsvurderede psykoterapeutuddannelse, hvis uddannelsen teoretiske og metodisk er i tråd med uddannelsen hos Skau Hørby.

Vi har brug for følgende dokumentation fra dit tidligere uddannelsesforløb: Bevis for beståede eksaminer, uddannelsens studieordning, undervisningsplaner med angivelse af timeantal samt gennemgåede temaer. Derudover vil vi gerne bede om et overdragelsesdokument fra dit tidligere uddannelsessted. Dokumentet er udarbejdet og anbefales anvendt af Dansk Psykoterapeutforening Forum for Uddannelser.

I ansøgningen vil vi gerne bede om:

  • Dit fulde navn
  • Din fødselsdato og -år
  • Din adresse
  • Dit telefonnummer
  • Din e-mail
  • Din ønsket studiestart
  • Dit CV samt eksamens- og kursusbeviser
  • En motiveret ansøgning

Ansøger du om merit, skal du vedlægge ovenstående og samt:

  • Dokumentation for beståede eksaminer
  • Uddannelsens studieordning
  • Undervisningsplan
  • Overdragelsesdokument fra tidligere uddannelsessted

Ansøgning om optagelse på uddannelsen sendes til info@skauhoerby.dk. Når vi har modtaget din ansøgning, bekræfter vi modtagelsen inden for 2 dage og vores studievejleder vil invitere dig til en optagelsessamtale.

Uddannelsen koster 65.000 kr. pr. år. Prisen inkluderer den samlede undervisning, som hvert år udgør 10 moduler bestående af 3 dage, alle dage fra kl. 9-16, samt fem obligatoriske eksamener hen over 4 år. Prisen inkluderer ikke de fem forskningsmoduler tilrettelagt og udført af Dansk Psykoterapeutforening.

​I tillæg til uddannelsens pris vil der være udgifter til egen terapi og supervisionstimer samt litteratur, som også kan lånes på biblioteket. Uddannelsen er fritaget for moms, og der er mulighed for at lave en bruttolønsordning med din arbejdsgiver.

Priser

1. år koster 65.000 kr.
2. år koster 65.000 kr.
3. år koster 65.000 kr.
4. år koster 65.000 kr.

I tillæg til uddannelsens pris vil der være udgifter til:

  • Egen terapi minimum 40 timer.
  • Supervisionstimer minimum 16 timer.
  • Litteratur, som også kan lånes på biblioteket.

Uddannelsen er fritaget for moms.

Betaling
Ved tilmelding til uddannelsen betales enten det samlede beløb for et års undervisning (65.000 kr) eller første rate på en betalingsordning.

Vi tilbyder disse betalingsmuligheder:

Du kan vælge at betale et helt års uddannelse på en gang ved tilmelding. Din investering bliver 65.000 kr
Du kan vælge at betale for et års uddannelse i to rater. Der tillægges et gebyr på 1.000 kr. Din investering bliver i alt 66.000 kr
1. rate på 33.000 kr betales ved tilmelding
2. rate på 33.000 kr betales før 6. modul
Du kan vælge at betale for et års uddannelse i 12 rater. Der tillægges et gebyr på  2.500 kr. Udgiften til 1. året bliver i alt 67.500 kr.
1. rate på 5.625 kr betales ved tilmelding. Der betales efterfølgende 5.625 kr om måneden i 11 måneder.

Bruttolønsordning
Hvis du er lønmodtager, vil du have mulighed for at lave en bruttolønsordning med din arbejdsgiver. I det tilfælde vil arbejdsgiver betale for uddannelsen og udgiften vil blive modregnet din løn inden skat.

Læs mere om betingelserne for en bruttolønsordning her.

Bankoplysninger
Registreringsnummer: 2150

Kontonummer: 9035970859

Du vil skulle gennemgå forskellige øvelser sammen med andre deltagere og alene. Sigtet er, at du fortsat udvikler dig personligt, og samtidig får de redskaber, der gør det muligt at facilitere rådgivende og reflekterende samtaler.

Vi arbejder ud fra Robert Brinkerhoffs forskningsresultater og principper for design og implementering af effektive læringsprocesser, som viser at reel læring sker både før, under og efter undervisningsdagene. Undervisningen er derfor tilrettelagt så den både er involverende, indeholder oplæg, vil kræve din deltagelse samt nogen læseforberedelse.

Mikkel Hørby

Partner, Uddannelsesleder & Psykoterapeut MPF

1. år

Modul 1

Selvrefleksivitet - Selvafgrænsning

Selvrefleksivitet - Selvafgrænsning

  • Teoretisk viden om skiftende menneskesyn. Forskellen på de historiske tilgange og nutidig evidens.
  • Indre og ydre styring.
  • Viden om symbiose og adskillelse.
  • Forskel på konflikt, grænser mellem selv og andre.
  • Arbejdet og karrierens betydning for identitet og kontakt.
  • Eget arbejde med udvikling af nye strategier – proces faciliteret i plenum.

Modul 2

Tilknytningsteori

Tilknytningsteori

  • Teoretisk viden om tilknytningsteori.
  • Viden om menneskets udvikling og afhængighed af kontakt.
  • Viden om udvikling af overlevelsesstrategier ved brud på kontakt.
  • Eget arbejde – faciliteret proces i plenum.

Modul 3

Sammenhæng mellem filosofi, teori og metode

Sammenhæng mellem filosofi, teori og metode

  • Viden om eksistentialisme, dialektik og fænomenologi.
  • Indføring i videnskabsteori og forskningsmetoder.
  • Sammenhæng mellem filosofisk grundlag, teori og EFT-metode.
  • Indblik i det evidensbaserede grundlag, som den emotionsfokuseret terapeutiske teori og metode bygger på.
  • Eget arbejde – faciliteret proces i plenum.
  • Introduktion til forskningsprincipper og perspektiver*

Modul 4

Emotionsteori

Emotionsteori

  • Viden om hjernen og de emotionelle og følelsesmæssige processer.
  • Forskel på emotioner og følelser.
  • Forståelse for følelsesmæssige og kropslige responser.
  • Forståelse for emotionernes betydning for personlighedsdannelsen.
  • Viden om, hvordan følelser integreres og reguleres.
  • Eget arbejde – faciliteret proces i plenum.

Modul 5

Mønstergenkendelse

Mønstergenkendelse

  • Afdækning samt forståelse af eget tilknytningsmønster.
  • Arbejde og karriere som identitets- og tilknytningsmarkører.
  • Egen proces og forståelse af egne intrapsykiske mønstre og overlevelsesstrategier.
  • Eget arbejde – faciliteret proces i plenum.

Modul 6

Kontakt og empati

Kontakt og empati

  • Teoretisk viden om autensitet, skyld og skam.
  • Viden om og øget bevidsthed om mentaliseringsevne og samhørighed.
  • Kunne kende forskel på sekundære og primære følelser.
  • Styrke færdigheder i kontakt, mentalisering og relationskompetent dialog.
  • Introduktion til konfliktløsning og den svære samtale.
  • Eget arbejde – faciliteret proces i plenum.

Modul 7

Neuroaffektiv udviklingspsykologi og kognitionsforskning

Neuroaffektiv udviklingspsykologi og kognitionsforskning

  • Forståelse af den treenige hjerne.
  • Viden om bias og hjernen ubevidste mønstre.
  • Viden om korrigerende oplevelser som en ny vej til emotionel fleksibilitet.
  • Konfliktløsning, og værktøj til håndtering.
  • Eget arbejde – faciliteret proces i plenum.

Modul 8

Metodisk teori

Metodisk teori

  • Indføring i det teoretiske grundlag for EFIT.
  • Kendskab til EFIT-metoden – den individuelle samtale.
  • Øvelse i brug af EFIT.
  • Eget arbejde – faciliteret proces i plenum.

Modul 9

Egenproces

Egenproces

  • Øvelse i EFIT-metode med henblik på at afdække og formidle egne og andres mønstre.
  • Refleksive øvelser – herunder kropslig bevidsthed om stress respons.
  • Kendskab til egne triggere og afledt respons.
  • Eget arbejde – faciliteret proces i plenum.

Modul 10

Certificering

Certificering

Skriftlig opgave med mundtlig fremlæggelse og forsvar.

2. år

Modul 1

Psykoterapiens hovedtraditioner. Kontakt, ansvar, asymmetri og det faciliterende lederskab

Psykoterapiens hovedtraditioner. Kontakt, ansvar, asymmetri og det faciliterende lederskab

  • Viden om psykoterapiens baggrund, udvikling samt de dominerende hovedtraditioner og deres teoretiske og strukturelle forskelle.
  • Viden om før, fuld og efterkontakt.
  • Træning i tilstedeværelse og forståelse af kontraktbrud
  • Kendskab til egne forsvarsmekanismer ved kontraktbrud eller overvældelse.
  • Indblik i magt, ansvar og asymmetri mellem klient og coach/terapeut.
  • Viden om, hvordan coachen/terapeuten skaber nærvær og tryghed i samtalerne.

Modul 2

EFIT – Den individuelle samtalemodel

EFIT – Den individuelle samtalemodel

  • Viden om teoretisk grundlag og evidensbaseret forskning i EFIT
  • Teoretisk og metodisk gennemgang af EFIT model.
  • Viden om, hvordan en EFIT session opstartes.
  • Viden om mikrointerventioner samt viden om, hvornår og hvordan disse kan anvendes.
  • Viden om nonspecifikke faktorer i samtalen.
  • Øvelse i den individuelle metode.

Modul 3

EFIT – Den terapeutiske og coachende model

EFIT – Den terapeutiske og coachende model

  • Teoretisk og metodisk gennemgang – forståelse for trin og faser.
  • Introduktion til Coaching model (Rådgivende metode).
  • Viden om overgang fra fase 1 til fase 2 arbejde (Reflekterende metode).
  • Assessment af klienten.
  • Øvelse i den individuelle metode – egen proces i plenum.

Modul 4

Vrede og relativitet

Vrede og relativitet

  • Teoretisk viden om forsvarsmekanismer, herunder:
    • Vrede og reaktiveret – fysisk og psykisk vold.
    • Tilbagetrækning og dissociering.
    • Projektioner og introjektioner.
    • Differentiering
  • Viden om evokation, forandringsteori og regulering.
  • Forståelse for, hvordan emotioner guider klienten til forandring i EFIT, og rådgivning guider klienten i coachingmodellen.
  • Færdigheder i fordybelse af emotioner.
  • Færdighedstræning, refleksion og supervision i gruppe.

Modul 5

Tab og sorg

Tab og sorg

  • Tab af identitet – sorgens indvirkninger og proces.
  • Viden om forskellige former fortab og  sorg og hvordan disse forstås og behandles.
  • Forståelse for hvordan professionelles arbejde/erhverv kan have tilknytningsbetydning.
  • Viden om interventionsformer, samt udvikling af færdigheder i udvælgelse og gennemføring af interventioner.

Modul 6

Familiedynamikker og relationsmønstre

Familiedynamikker og relationsmønstre

  • Gennemgang af systemisk familieteori.
  • Forståelse for hvordan tilknytning og kontakt former livstrategier og selvet, privat såvel som professionelt.
  • Viden om børns tilknytningsbehov og tilpasningsevne.
  • Parforholdets betydning for familiens og børnenes trivsel og udvikling, samt indvirkning på ledelsesstil og arbejdstrivsel.
  • Egenproces og indblik i egne familiedynamikker og ledelsesstil.

Modul 7

EFIT og arbejdet med tilknytning

EFIT og arbejdet med tilknytning

  • Viden om AAI interview og tilknytningsstile.
  • Viden om, hvordan tilknytningsstile træder frem og mødes i det coachende/terapeutiske arbejde.
  • Færdigheder i, hvordan utrygge tilknytningsstile mødes med henblik på at støtte og udvikle selvregulering og tryghed hos klienten.
  • Indføring i hvordan professionelles karrierer kan have tilknytningsbetydning.
  • Viden om grundantagelser i EFIT.

Modul 8

Behandler etik og formelle rammer for coaching og psykoterapi

Behandler etik og formelle rammer for coaching og psykoterapi

  • Viden om coachen/terapeutens faglige, moralske og etiske ansvar.
  • Viden om formelle rammer for psykoterapi: love, social og sundhedspolitik og GPDR.
  • Viden om, hvordan GPDR implementeres i den terapeutiske praksis.
  • Viden om, hvordan de studerende skal forholde sig til egne trigger i terapien.
  • De studerende vil kunne håndtere svære etiske dilemmaer og vide, hvordan de skal forholde sig ift. love, social og sundhedspolitik og GPDR.

Modul 9

Terapeutisk og coachende træning

Terapeutisk og coachende træning

  • Styrket viden om, hvordan mikro og makro interventioner udvælges og gennemføres i samtalen.
  • Coachens valg mellem rådgivende og/eller reflekterende metode.
  • Færdigheder i at fordybe det coachende/ terapeutiske arbejde i fase 1 og 2.
  • Forståelse for, hvordan coachen/terapeuten konsoliderer arbejdet i fase 3.

Modul 10

Eksamen

Eksamen

Skriftlig opgave med mundtlig fremlæggelse og forsvar.

3. år

Modul 1

Introduktion til EFT-modellen, tangoen og det terapeutiske arbejde i fase 1

Introduktion til EFT-modellen, tangoen og det terapeutiske arbejde i fase 1.

  • Bevidsthed om, hvordan parrets mønster afdækkes og træning i at formidle den negative cyklus til parret.
  • Viden om fase 1 arbejdet og markører på, hvornår det terapeutiske arbejde skifter til fase 2.
  • Viden om arbejdet i tangoen.
  • Viden og træning i at facilitere og styre udvekslinger og omformuleringer.
    Viden og træning i terapeutiske interventioner.

Modul 2

Interventioner i EFT og arbejdet i tangoen fase 1 og 2

Interventioner i EFT og arbejdet i tangoen fase 1 og 2

  • Bevidsthed om, hvordan parrets mønster afdækkes og træning i at formidle den negative cyklus til parret.
  • Viden om fase 1 arbejdet og markører på, hvornår det terapeutiske arbejde skifter til fase 2.
  • Viden om arbejdet i tangoen.
  • Viden og træning i at facilitere og styre udvekslinger og omformuleringer.
    Viden og træning i terapeutiske interventioner.

Modul 3

Tilknytning og skam

Tilknytning og skam

  • Viden om tilknytningens betydning i parforholdet.
  • Viden om tilknytningsstile og skam.
  • Viden om, hvordan arbejdet med tilknytning.
  • Tilknytningsbrud og skam foldes ud i tangoen.
  • Træning i at fordybe følelser, intervensformer og træning i processering og formidling af parrets dybereliggende følelser og negative cyklus.

Modul 4

Emotionsteori, sex og utroskab

Emotionsteori, sex og utroskab

  • At de studerende opnår viden om, hvordan emotioner fordybes.
  • Viden om assessment, evokation, forandringsteori og regulering.
  • Viden og træning i den eksistentielle dialog og fænomenologiske metode.
  • Viden om, hvordan der arbejdes med kontakt- og tillidsbrud i det terapeutiske rum.
  • Øvelse i, hvordan der arbejdes med skabe korrigerende erfaringer i en EFT-ramme med henblik på at skabe tryghed og kontakt.
  • Terapeutisk træning i seksuelle problemstillinger.
    Supervision og teoretiske perspektivering.

Modul 5

Højkonflikte og reaktive par

Højkonflikte og reaktive par

  • Forståelse for konflikternes udtryk og betydning.
  • Assessment af parret.
  • Viden om, hvordan konflikter og det reaktive deeskaleres og hvordan der interveneres.
  • Viden om, hvordan parret hjælpes med at bryde den negative cyklus.
  • Viden om, hvordan behandlingsforløb struktureres og planlægges.
  • Træning af kompetencer i at facilitere vanskelige dynamikker.

Modul 6

Vold i parforholdet

Vold i parforholdet

  • Viden om, hvordan den emotionsfokuseret metode og teori forholder sig til vold i det terapeutiske arbejde.
  • Viden om, hvordan volden deeskaleres og håndteres terapeutisk.
  • Forståelse for voldens udtryk og dynamikker i et emotionsteoretisk og tilknytningsperspektiv.
  • Fysisk og psykisk vold og psykiske diagnoser i parholdet
  • Træning af kompetencer i at facilitere vanskelige dynamikker.
  • Viden om og træning i, hvordan komplekse forhold formidles til klienterne.
  • Viden om, hvordan behandlingsforløb struktureres og planlægges.

Modul 7

Parallelprocesser i terapien

Parallelprocesser i terapien

  • Differencering mellem egne og klientens følelser.
  • Overføring og modoverføring
  • Selvafgrænsning og selvrefleksivitet ift. det terapeutiske arbejde.
  • Viden om projektiv adfærd og håndtering af følelser (emotionsteori).
  • Bevidstheden om, hvornår vores arbejdet har brug for supervision.
  • En skærpet bevidsthed og forståelse for, hvornår overføring kan arbejde for og imod terapien.
  • Terapeutisk træning, supervision og teoretisk perspektivering.

Modul 8

Terapi, demonstrationer og træning

Terapi, demonstrationer og træning

  • At de studerende får lov til at følge parterapi på nært hold og her ser, hvordan der arbejdes i fase 1 og 2.
  • At den praksisoplevede terapi foldes ud i faglige perspektiveringer, som giver den studerende en bedre forståelse for terapeutens valg og interventioner.
  • At de studerende får mulighed for at træne nye terapeutiske færdigheder under supervision.
  • At de studerende forholder sig undersøgende og refleksivt til egen praksis og studerer denne i grupper.
  • Terapeutisk træning, supervision og teoretisk perspektivering.

Modul 9

Omsorgssvigt og traumer

Omsorgssvigt og traumer

  • Viden om traumer og hvordan begrebet traume forstås i en emotionsfokuseret terapi-teoretisk ramme.
  • Viden om, hvordan der inden for EFIT arbejdes med traumer individuelt og hvordan der inden for EFT arbejdes med parforhold, der er traumeramt.
  • Viden om interventioner og egen proces.

Modul 10

Eksamen

Eksamen

  • At de studerende får praksiserfaring med at strukturere og planlægge et terapeutisk forløb.
  • At de studerende teoretiske og kritisk forholder sig refleksivt og analytisk til sit terapeutisk arbejde.
  • At de studerende bliver inspireret i deres terapeutiske arbejde og får forståelse for egne styrker og udviklingsmuligheder.

4. år

Modul 1

Utryg tilknytning og tilknytningstraumer i parforholdet

Utryg tilknytning og tilknytningstraumer i parforholdet

  • Viden om, hvordan kroppens signaler kan bruges til at fordybe og forstå emotionelle og følelsesmæssige tilstande.
  • Viden om utryg tilknytning og tilknytningstraumer i et neurovidenskabeligt og tilknytningsteoretiske perspektiv.
  • Viden om, hvordan vi arbejder og forløser utryg tilknytning og tilknytningstraumer i terapien.

Modul 2

Parterapien, overgange i faserne og evaluering

Parterapien, overgange i faserne og evaluering

  • Viden og træning i dybdegående intrapsykisk arbejde.
  • Viden om, hvordan et terapeutisk forløb sammensættes og evalueres.
  • Terapeutisk træning, supervision og teoretisk refleksion.
  • Terapeutisk demonstration og faglig perspektivering.

Modul 3

Skam, tilknytning og differentiering

Skam, tilknytning og differentiering

  • Viden om skam, skammens funktion og betydning.
  • Viden om, hvordan vi terapeutisk arbejder med skam for at forstå og forløse den.
  • Viden om begrebet differentiering og, hvordan det kan anvendes i det terapeutiske arbejde med skam.
  • Egen proces ift. skamoplevelser samt følgevirkninger.

Modul 4

EFFIT – familieterapi. En introduktion til familieterapi

EFFIT – familieterapi. En introduktion til familieterapi

  • Viden om familiedynamikker og hvordan disse bringes ind i terapien og formidles til forældre med henblik på at vække deres naturlige omsorgsevne.
  • Viden om tilknytningens betydning og hvordan børns reaktioner forstås og oversættes.
  • Viden om, hvordan kontakt og alliancer skaber fundament for tryghed.
  • Forståelse for, hvordan vi passer på familiens loyalitet og sammenhængskraft.

Modul 5

EFFIT – familieterapi. Reaktivering af forældrenes naturlige omsorgsimpuls. Re-engagering af familiens sårbarhed

EFFIT – familieterapi. Reaktivering af forældrenes naturlige omsorgsimpuls. Re-engagering af familiens sårbarhed

  • Viden om, hvordan samtaler med børn faciliteres og hvordan vi bringer deres ord ind i terapien.
  • Forståelse for, hvordan vi arbejder med reaktive familier.
  • Træning i at formidle svære budskaber uden at bryde med kontakt, alliance eller med familiens loyalitet.
  • Træning af kompetencer i at facilitere vanskelige dynamikker.

Modul 6

Opgivelse, skilsmisser og afviklende samtaler

Opgivelse, skilsmisser og afviklende samtaler

  • Viden om, hvordan opgivelsen i parforholdet mødes og transformeres.
  • Viden om, hvilke markører, der taler for, at vi skal hjælpe klienterne med at afvikle deres forhold og støtte dem i den proces.
  • Viden om, hvordan klienter hjælpes igennem et brud i terapien.
  • Forståelse for, hvad et par i skilsmisse gennemgår og hvad de skal være opmærksomme på for at styrke sig selv, hinanden og deres børn her og nu og fremadrettet.

Modul 7

Parterapi og misbrug

Parterapi og misbrug

  • At de studerende for et overblik over typiske misbrugsproblemers baggrunde, misbrugets opståen, hvilke belastninger, der er forbundet med misbruget, og hvilken betydning det har for misbruger, pårørende og medmisbruger.
  • Viden om, hvordan afhængighedsproblematikker har tilknytningsbetydning og er en søgen mod at regulere emotioner.
  • Viden om, hvordan vi arbejder med afhængighedsproblematikker i terapien, hvilke begrænsninger vi kan støde på og hvilke alternative behandlingsmuligheder, der findes.

Modul 8

Emotionsfokuseret terapi-teori i forhold til forskellige lidelser

Emotionsfokuseret terapi-teori i forhold til forskellige lidelser

  • Viden om forhindringer og udfordringer i arbejdet med den emotionsfokuseret terapeutiske teori.
  • Viden om ADHD
  • Viden om markører på andre forskellige diagnoser.
  • Basal viden om psykiatrien og psykiatriske diagnoser.
  • De studerende præsenteres for specifikke behandlingsmuligheder inden for psykiske problemstillinger.

Modul 9

Parforholdet – den emotionelle fordybelse. Fokus på intimitet og sex

Parforholdet – den emotionelle fordybelse. Fokus på intimitet og sex

  • Viden og træning i, hvordan vi fordyber følelser og arbejder med sex.
  • Træning i at identificere triggere og blokeringer og formidle parrets negative cyklus.
  • Facilitere nye løsninger på gamle problemer.
  • Fokus på den studerendes egne blokeringer på dette område.
  • At den studerende får trænet og diskuteret faglige perspektiveringer under supervision.

Modul 10

Eksamen

Eksamen

  • At de studerende får praksiserfaring med at strukturere og planlægge et terapeutisk forløb.
  • At de studerende teoretiske og kritisk forholder sig refleksivt og analytisk til sit terapeutisk arbejde.
  • At de studerende bliver inspireret i deres terapeutiske arbejde og får forståelse for egne styrker og udviklingsmuligheder.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål til uddannelsen så ring eller skriv til os via formularen nedenfor.

Telefon: +45 22 30 58 25

Instituttets Undervisere

Din investering

Prisen inkluderer undervisning på 10 moduler bestående af 3 dage, alle dage fra kl. 9-16.

65.000,-

Beløbet er moms-frit